járművek

május 17. 16:49

Elektromos hajtású 1966-os Ford Bronco, Zero Labs Automotive
1966-ban a Ford Bronco piacra léptetésével megszületett az a járműkategória, amit ma SUV-ként, avagy városi terepjáróként ismerünk. A Bronco ugyan nem azt az amerikai életérzést sugározza, mint a szintén a tervezője által megálmodott Mustang modellek, a megjelenése csakúgy időtlennek mondható, és így a klasszikus autómodellekre szakosodott restaurátorok egyik kedvelt alapanyaga. A jármű beltartalmi értékei felett igencsak eljárt az idő, így még egy teljesen helyreállított régi autó esetén is problematikus a modellekre jellemző magas fogyasztás, illetve károsanyag-kibocsátás. A kaliforniai Zero Labs Automotive azt tűzte ki céljául, hogy számos klasszikus terepjáró modellnek ad még egy esélyt, mégpedig oly módon, hogy azok belsőégésű erőforrását elektromossá alakítja át, nullára csökkentve ezzel károsanyag-kibocsátásukat.

május 17. 15:12

Bruce Chastain 1987-es Schwinn Le Tour újjáépítése
A címben szereplő acél vázas Le Tour fénykorában 12 kg-os súlyával kiváló belépő szintű országúti kerékpár volt, azonban mire 20 dollár, vagyis kb. 6000 forint ellenérték fejében a kerékpár átépítésekre szakosodott Bruce Chastain kezei közé került, egyértelmű volt, hogy látott már szebb napokat is. Bár a jármű kívül-belül rozsdás volt, Chastain látott fantáziát annak vázában és elhatározta, hogy korszerű országúti kerékpárrá építi azt.

május 15. 5:49

Danni Koldal 1961-es matt fekete VW Beetle-je
Igaz, a kerekded német népautót realizáló Ferdinand Porschétől nem állnak távol a sportosabb gépjárművek, amikor ez a Bogár 1961-ben legördült a szalagról, kevesen gondolhatták, hogy 60 év elteltével előtérbe kerül a sportos karaktere.